31 Tem 2012

RAMAZAN DA BİZ....



Ihlamur torbam

Sıcaklar İstanbul' a yerleşti gidemiyor, insanı bunaltıyor bu havalar zaten kışı seven bir insanın bu havalara tahammülü hiç olmuyor. Ramazan da Allah yardım ediyor kuluna. Allahıma Şükür oruçla aram iyi sıcak şeytanlık yapıyor ama yokkk Allahın izniyle aramıza giremiyecek.  Bu yıl tatil  bizim olayı  hala beklemede, eşim iş değiştirince bizde işler değişti. Normalde heryıl Haziran da bir hafta Eylül de 1 hafta olarak çıkıyorduk bakalım bu yıl kısmet ne olacak. Ben de kendimi işe verdim:)
Dün akşam iftardan sonra havlu kenarları vardı onları diktim, sonra daha önceden topladığım ıhlamurlarımdan hediye götürmek üzere bir iki kullanımlık ayırdım ve ona küçük hediye torbası diktim.


Bu sabah açan çiçeğimiz

 Cumartesi işten çıkınca hemen eve gittim, zaten her daim açık olan iştah ramazan dolayısıyla fazla mesai yapmaya başladı. Hamuru yoğurdum kenara koydun ki   iftara lokma yapayım.. Bahçedeki böğürtlenleri topladım oğluma şerbet yaptım . Şerbeti sürahiye dökerken elimden kayması ve mutfağın böğürtlen rengi olması bir oldu. Bütün dolaplar ve yerler güzelce temizlendi:( 
Kalan sağlar bizimdir diyerek kalan böğürtlenler ile işleme devam ettim.  Tontişim bana destek oldu , tadı baktı, bakarken 3 bardak böğürtleni hüpletti. Bahçedeki tüm böğürtlenler bitinceye kadar bu işlemiş yapacağım kısmetse. Dün akşamda yeni olgunlaşanları topladım ve şerbet yaptım. Becerebilirsem böğürtlenli pasta yapacağım birde.
Pazar günüde baklava yapmak için kolları sıvayıp mantı yaparak olayı noktaladım. :) Sözlü ile başlayıp yazılıya geçmek bu olsa gerek. Baklava bir sonra ki ayaklanmaya kaldı.

Bu ramazan aslında sadece hafta sonları bu hummalı yemek işleri yoksa akşam bir çorba bir salata benim menüm. Sahurda sadece bir bardak su...

Herkese tekrar bu sıcaklarda "Allah yardımcımız olsun" diyorum ...











6 yorum:

GÖNÜL dedi ki...

kolay gelsin çok özeniyorum size hep bahçemden topladım diyorsunuz ya ne güzel :)

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Gönül Hanım merhaba; bahçemizbir velinimet bizim için, bekleriz mailiniz yeter herzaman kapımız açık...

necla dedi ki...

çok iyiymiş ama baklavadan yola çıkarak mantı yapmak ...
ellerinize sağlık diyeyim...
afiyetler olsun...
birde bu çiçeğin adı ne ... çok güzel görünüyor...
buarada takipteyim sizi banada beklerim

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Sevgili Necla; teşekkür ederim, çiçek yeni açmakta olan zambak:)

Unknown dedi ki...

İstanbul'da bahçeli ev en büyük hayalim size kısmet olmuş güle güle oturun.Kesede ıhlamur hediye etmek çok ince bir davranış tebrik ederim.Sevgilerimle..

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım; İstanbul da evet bahçeli ev heleki böyle nimetleri olan bir ev mükemmel oluyor. Allah sizede veriri inşallah. Daima beklerim misafirim olun. Kese güzel oluyor hem pratik hem şirin:)