9 Tem 2012

BAŞLADIK....



ÇİÇEKLERİMİZ



Haftanın tek tatil gününde yapış yapış nemle savaştım. Çok bunaltıcı bir hava vardı, sabah kalktık balkonumuzda ailece kahvaltımızı yaptık, sonra tontişimin saçlarını kestirdik, sonra beyzade yaprak sarma istedi bahçeden topladığım yapraklarım vardı onlar ile dolmamızı yaptım. Akşam üst katta ki arka camı açtım bir baktım vişneler olgunlaşmış, onları da topladım, reçel mi komposto mu derken kendimi çekirdeklerini ayıklarken buldum. Reçelimi yaptım. Fotoğraf çekmemişim hayret :)  
Bahçede mahsullerimiz güzel oluyor, geçen yıl bu mahsulleri ilk defa ben kendim yaptım. Fasulyeleri konserve yaptım, biraz biber turşusu yaptım, kızaran son biberleri kendimce salça gibi yaptım gayet güzel oldu:), domatesleri kaynatıp kavanozlara koydum, son mahsul domatesleri turşu yaptım. Bu yıl ıhlamur ile başladım vişne ile devam ediyor. Bakalım sırada ne var.   Eriklerden komposto yapmayı istiyorum, zaten geçen yıl yaptıklarımı bu yılda yaparım kısmetse. Çok çalışmak lazım sanırım:)
  
Evdeki minik ev havlularına bordürlerimi yaptım bu da hobisel işlerime başladığımın ilanıdır :)





EL HAVLULARI


Hayırlı haftalar..........



4 yorum:

GÖNÜL dedi ki...

harika keşke doğal ürünler bulsakta bizlerde yapabilsek

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Evet şanslı azınlıktanız:) Ama dediğim gibi ben iki yıldır başladım bu işlere hem çok zevkli hem çok sağlıklı, o yüzden sürekli şükür ediyorum. Çok teşekkür ederim.

cafenoHut dedi ki...

Nasıl özendim anlatamam. Bahçede birşeyler yetiştirmek, onlar ile ilgilenmek, mahsül verdiğini görmek ne büyük bir keyif. Ben azıcık da olsa Altınoluk'a annemlerin yanına gidince tadıyorum bu zevki.

Yaptıklarını okuyunca başım döndü, kolay gelsin sana o zaman:)

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Sevgili cafenoHut; Kolaysa başına gelsin desem emin hoşuna gider ve keşke dersin. Diyeyim de bari başına gelsin, "kolaysa başına gelsin" :)