28 Haz 2012

BİR YERLERDEN BAŞLAMAK





IHLAMUR

Ihlamurları topladıktan sonra gölgede kuruttum ve akşam onları bez torbası ile kaldırdım. Ne kadar zevkli oluyor bu işler. Çalışmamış olsam eminim sürekli bu işler ile uğraşırım. Konserve, reçel, turşu, salça, makarna, yufka ... Tabii gelsin börekler gitsin gözlemeler. Sonra dombili baykuş vaziyette gezerim ortalarda. Bu blogda daha hiç bu yönüm hakkında yazmadım ama mutfak işini çok severim. börek açayım mantı yapayım. Bütün gün mutfakta kalsam sıkılmam asla eminim. 


TUTAÇ


ÖRGÜ ÖRTÜ
                            


Odayı toplarken bunlar elime geçti. İkiside çok eski, üstteki bildiğiniz gibi tutacak, alttaki ise adını bilmesemde ne işe yaradığını bildiğim birşey ben size bacak örter diyeyim doğrusunu bilen beni aydınlatsın:) Zamanında hanımefendiler ev oturmalarına gittiklerinde etek boyu nedeniyele rahat oturamazlarsa ev sahibisi kendilerine hemen bu  bacak örteri verirdi..
Bizim evde bunlardan birkaç renk vardı, ama ben ancak bunu alabildim, diğerlerini bulamadım. Bu eskileri topladığım için annem beni o kadar çok kınıyor ki :) "Herkes eskiyi atayım yeniyi alayım der, sen eskileri topluyorsun"  Ama olsun ben yine de seviyorum böyle değişik şeyleri.


DUVAR SÜSÜ

Gelelim bu köpeğe , 21 yıl önce bana hediye gelen bu duvar süsü ile aramızda nedense bir bağ var. Yıllardır saklarım ve çok severim. Koyun tüylerinden yapılmış burada çıkmamış ama kırmızı ağzı siyah burnu var. Taliplisi çok oldu ama ben vazgeçemedim kendinden, akşam yine hasret giderdik kendisi ile. Tontişim artık bunun kendisinin olduğunu söyledi. Sanırım yeni sahibi artık tontiş. Hadi bakalım onada güzellikler getirsin inşallah.




2 yorum:

keyf_i sibel dedi ki...

merhaba;çalıyorum,reçel,sebze kurutma,makarna kesme,tarhana yapma işlerine bende bayılıyorum.ve gayette tombişim.yani evde otursam kısmını düşünemiyorum...

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Sevgili keyf_i Sibel; tek olmadığım için seviniyorum valla