25 Şub 2013

AVM REZALETİ

Dün oğlum ile Meydan Ümraniye AVM' ye gitmek zorunda kaldık. Gittik alacaklarımızı hallettik, tontiş yemek yemek isteyince oturduk. Havanında güzel olması sebebiyle o kadar kalabalıktı ki. Yemeğimizi yerken hemen yanımızda bir anda bir patırdı oldu. Sayamadığım kadar kalabalık grup hatta o kadar kalabalık ki iki grup mu tek grup mu anlayamadım kavgaya başladı. Ama dövülen tek bir kişi diğerleri sadece bağırışıyor. Biri ellerini arkadan kavrayıp diğerine gel vur diye bağırıyordu. O kadar dövdülerki... Dövülen işin başınnda suçlumudur suçsuz mudur bilmiyorum ama o anda çok madur olduğu kesin. Grup o kadar azıttı ki bizim masalarımızın üzerine doğru bile geldiler. O anda kalkıp gidemiyorsunuz nereye adım atacaksınız her tarafa dalıyorlardı. Herkeste bir güvenlik yok mu naraları çıkıyor ama kimse o çocuğu diğerlerinden alamıyordu.
O çocuğu döve döve arka tarafa sürüklediler..
O anlar kaç dakika sürdü bilmiyorum, belki 5 belki 10.. Ama benim için saatler gibiydi. Oğlum yanımda onun korkmaması için mi uğraşayım, ya buraya atlarlarsa diyemi düşüneyim. Şunu anladım ki biz insanlar gerçekten ya çok korkar olduk hiç bir güç o çocuklara yetmedi, ayda çok duyarsız olduk o sahneleri film seyreder gibi seyrettik.

O kalabalık alışveriş merkezin de can güvenliğimiz sıfır olduğunu anladık benim için önemli olan o.
Güvenlikler kendileri için gayet güvenli yerlerdelerdi sanırım.
Olay bitince ortaya çıkan meşhur güvenliklerden yakaladığım 2 tanesine söylemem gereken herşeyi söyledim.
Orada amaçları sırf o genci dövemk için gelen o ne olduğu belirsiz yaratıkların ellerinden ne çıkacağı belli değildi, yanlız tebrik ediyorum, hepsi birer Polat Alemdar, bir Memati modundaydı. Demekki ailelerin eğitemediği o yaratıkları o diziler eğitebilmiş onlardan içinde İnsan olmayan yaratıklar yaratabilmişti.

Anlata anlata bitirilemiyen  alışveriş merkezi 12 kişilik (kendi güvenlik personelleri verdi sayıyı) bir ekiple korunuyor, o hengamede öğlen 14:30 civarı bu 12 kişilik ekibin 11 tanesi yemekte. Ne güzel bizi koruyacak 1 güvenliğimz var. Ortalıkta güvenlik yokmu çığlıkları bağırmaları havada uçarken dakikalar sonra gelen 1 güvenlik.

Bugün Meydan AVM nin yetkilisini aradığımda o kadar donuk ve soğuk bir alaka ile karşılandım ki ben mesajı aldım zaten. Amaçları tamamen para basmak olan bir yer olmuş.
Ben bu olayları anlatırken ağzından gık çıkmayan sadece "araştırır önlem alırız" diyen bir yönetici ile sanırım bu konuyu konuşmakta çok yersizdi.
Eminim telefon kapandığında konuda kapandı kendileri için.
Ne bir özür ne bir şaşırma ifadesi olmadı kendilerinde. Anladım ki zaten alışkınlar bu tür hallere.

Demekki neymiş;
  • Meydan Ümraniye AVM de başımıza birşey gelse, kendi başımızın çaresine bakacakmışız.
  • Meydan Ümraniye AVM müşteri güvenliğine asla önem verilmiyormuş
  • Meydan Ümraniye AVM ye elini kolunu sallaya sallaya herkes girer her istediğini yapabilir miş.
  • Meydan Ümraniye AVM de heran herşey olabilirmiş.
  • Meydan Ümraniye AVM de heran heryerden birileri tartışırken aradı güme gidebilirmişiz.
  • Meydan Ümraniye AVM yönetimi; görmez, duymaz, bilmezmiş..
  • Meydan Ümraniye AVM de terörün her türlüsünü yaşama ihtimalimiz yüksekmiş.
  • Meydan Ümraniey AVM gidilmeyecekler listesinde birinci sıradaymış.

Benim canım kıymetli, benim yavrum herşeyden canımdan  kıymetli, Allah oradaki insanları korusun, koruyan çünkü sadece rabbim ...






4 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok duyarsız bir toplum olmaya başladık,çok üzüldüm geçmiş olsun diyorum.Burada paylaşmanız çok iyi olmuş belki biraz daha dikkatli olurlar.Sevgilerimle..

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım;
Onların duyarlı olabileceklerine artık ihtimal vermiyorum. Ama yinede inşallah diyorum. Çok teşekkür ederim.

Hanımeli Hobievi dedi ki...

cok gecmıs olsun Allah korumus heran hersey olabılır hıc sevmedıgım kadar var orası..
sevgıler

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Sağol Ayşegülüm. Evet artık benim içinde bitmiş biryer.