24 Tem 2012

KISA GEZİ

ZONGULDAK KEBABI

Ramazan ayının bu yıl getirdiği güzelliklerden biride bu üstteki fotoğrafta yer alan kebap oldu. Biz dün akşam eşim tontiş ben ve yine bizim gibi 3 kişilik aile olan arkadaşlarımız ile akşam arabaya atladık ve benim memleketim Zonguldak' a gittik. Niye derseniz işte benim sonradan aklıma gelipte fotoğladığım kebap ziyafeti çekmeye gittik. Ama ne gitme, İstanbul dan mesai bitimi ile yola  çıktık 20:30 da  iftara yetiştik , biz şehir merkezine girdik ezan okundu ama aracı park et, masaya kurul derken tv de İstanbul için iftar vakti oldu. Biz İftarı Zonguldak ta  açtık ama İstanbul vakti ile açtık. Bu kebap Zonguldak lı olanlar için çok özeldir, üzeri komple sostur ve pideler o sos ile şişer yumuşar, kebap bölümünü tarif etmem mümkün değil çünkü yaşamak lazım:)

Tabaklar boşalıp biz nefes alamaz hale geldiğimizde annemi aradım, kadıncağız o saatte İstanbul dan sadece kebap yemek için gelmemize şaşmadı ki bu daha öncede yaptığımız bir eylemdi, ramazanda gelmemize ve o saatte aramış olmama karşı kısa bir şok yaşadı diyelim. Annem çayı demleye dursun biz arkadaşlarımıza kısa bir Zonguldak turu yaptırdık. Sonra anne babamı ve abimi görmenin mutluluğu tabi çok özeldi. Canım arkadaşım Elvan da hemen geldi. Çaylar içildi balkonda deniz manzarası eşliğinde muhabbetler edildi, sonra 23:30 da eve dönme vaktidir diye  tekrar yollara düştüldü. Gece sahurda İstanbul a vardık Allaha şükür.
Tabii benim için çok zevkli bir ramazan akşamı oldu, hala da o mutluluk içimde kelebekler gibi kıpır kıpır:)

Annemlerin balkonunda fotoğraf çekmeye çalıştım ama telefon ile kötü oldu oysa çok muşteşemdir, sizlerle paylaşmak isterim. Kısmetse birdahaki sefere hem gündüz hem gece manzaramızı paylaşırım.

Cumartesi akşam küçük ablamdaydık, kendisi sülaleye yetecek kadar tarhana yapmış, süper de olmuş Allaha şükür bizde hemen nasiplendik. Bende 4 tane tarhana için torbalarını diktim, rüşvet babında :)
Sonra yeni bir iş aldım elime bakalım adım adım yapıyorum. Kes, yapıştır, dik işleri başladı .

Herkese hayırlı iftarlar, hoşçakalın





9 yorum:

Nalan Ünal dedi ki...

oruç açmaya 1 saat kala bu fotoğraf görülür mü? offf..... iftarda ne yesem bu kebabın yerini tutamaz artık.

çatıda mı yediniz? nasıl özledim zonguldak kebabını:(

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Sevgili Nalan; Çatıda yemedik,ASURFA da yedik. Çatı sahile yer açmış orayı yemekten dönüşte gördüm, ama biliyorsun asurfa nın basık içerisi dumanaltı olan giriş katı bu işin ilk yeri olduğu için ve arkadaşlar ilk zonguldak kebabı yiyeceği için orayı tercih ettik. Bir dahakine sahildeki çatı restaurantı kaçırmayacağım:)

Nalan Ünal dedi ki...

Trabzon'luyum ama yarı Zonguldak'lıyım derim ben. Kilimli^de evimiz var, tüm çocukluğum boyunca her hafta sonumuzu orada geçirirdik, hala da gider geliriz.

aslında evet asurfanın kebabı çok daha güzeldir, çatının sahilde yer açtığını bilmiyordum bak sayende haberdar oldum. Bayrama sanırım oradayız.

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Çok mutlu oldum, ozaman bir haber daha vereyim, Asurfa Demirpark a şube açmış:)

Nalan Ünal dedi ki...

zonguldak haberleri sende:)

Çılgın Mevdoş dedi ki...

VALLA BRAVO DİYORUM SİZE NE DİYEYİM KEBAPTA KEBAP HANİ AFİYET OLSUN .OTEL VARMI ACABA BİZ SİZİN GİBİ GENÇ DEĞİLİZ CANIM GERİ DÖNEMEYİZ DE :)))))

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Çılgın Mevdoş Ablamız; Otel tabii var hemde lebi derya... Giderken bir mailiniz yeter tüm organizasyonu memnuniyetle yaparım.

uçurtma avcısı dedi ki...

ıftara daha cok var dımı :)) oldu mu şimdi bu kebap yaa

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Uçurtma avcısı; o kebap var ya o kebap, bizi oralara sürükleyecek kadar nefis:)